Afslanken en Verleidingen

By

Afslanken en Verleidingen

Hoe ga je om met verleidingen op feestjes en (zaken) lunch/diner?

Thuis is het meestal niet zo moeilijk om je te houden aan je gezonde eetpatroon maar hoe doe je dat als je ergens bent waar je niet zelf de regie kunt houden over wat er op tafel komt.  Tafels vol met salades, gefrituurde snacks, zoete lekkernijen, fingerfood… allemaal dingen die het je flink lastig kunnen maken. Heb je binnenkort een feestje of wellicht regelmatig door je werk te maken met verplichte lunch/diner? Schiet dan niet meteen in de stress. Je kunt echt wel genieten zonder qua eten meteen hopeloos de fout in te gaan. Ik heb wat tips en strategieën voor je!

 

Hou je aan je plan

Je denkt misschien dat het een goed idee is om de hele dag te vasten, zodat je je ‘s avonds lekker vol kunt stoppen. Niet doen! Deze strategie werkt niet! Je metabolisme kan wat vertraagd worden, waardoor je bloedsuikerspiegel omhoog gaat en je waarschijnlijk nog meer gaat eten dan je aanvankelijk van plan was. Zorg dat jij de regie vast houdt en dat jij de controle blijft over je “trek”.

 

Als je naar een feest gaat ga dan niet met lege maag weg

Zorg dat je van tevoren iets eet wat je een “vol”gevoel geeft. Zo kom je niet hongerig op dat feest binnen en bespaar je je een eetbui. Check wat er staat en maak bewuste keuzes. Neem dat wat je echt lekker vind en niet van alles wat. Het moet echt de moeite waard zijn om te zondigen. Neem dan ook een kleine portie en laad niet je bord helemaal vol. Keuzes maken in het leven is het moeilijkste wat er is.